skip to Main Content

Geslaagde Regiodag Heemstede

Het was een drukbezochte en succesvolle Regiodag op 29 juni 2019. Organisatoren Henny Cornelis en Marga Webbe schreven er een uitgebreid verslag over dat je hier kunt lezen. Op de  ledenpagina’s vind je (enkel voor leden) een verslag in foto’s.

“Na maanden van voorbereiding kunnen we met een heel goed gevoel terugkijken op een zeer geslaagde Regiodag in De Pauwehof in Heemstede. Hoewel we alles goed georganiseerd hadden, kregen we het een paar dagen van tevoren toch wat benauwd, want het beloofde met ruim 30 graden een echt heel warme dag te worden. Dus kochten we grote zakken ijsblokjes, munt en citroenen om de hele dag door grote kannen lekker fris water klaar te hebben staan. Gelukkig was er airco in de grote zaal en voor de overige lokalen namen we onze eigen blowers mee.

De vrijdagavond ervoor hebben we het meeste sjouwwerk gedaan om in alle lokalen de tafels en stoelen op de juiste plek te zetten. Zaterdagochtend vroeg gingen we verder met inrichten met de prachtige bossen bloemen met pauwenveren en het gesponsorde biologische fruit waardoor het er allemaal sfeervol en gastvrij uitzag.

Bij binnenkomst werden de deelnemers ontvangen door onze dochters Floortje en Iris. Iedereen kreeg een onderscheidende naambadge waardoor je kon zien of iemand lid, introducee of medewerker was én ook waar ze vandaan kwamen. Verder drie consumptiemunten en een goedgevulde goodiebag (waarde € 85) waarin ook materialen zaten die tijdens de workshops of in het Atelier gebruikt konden worden. Het tasje met de pauwenmandala van Marga Webbe kon tijdens de dag met textielstiften ingekleurd worden. In het tasje stond ook een lotnummer voor de verloting aan het eind van de dag. Naast de door onze sponsors gegeven spullen hadden ook veel deelnemers hiervoor iets meegenomen. De stapel cadeautjes op de verlotingstafel in de hal groeide dan ook gestaag. Meegebrachte werkstukken werden opgehangen, tekenmappen ter inzage neergelegd.

Na de opening in de grote zaal om 10.00 uur door Marga gaf Henny Cornelis een geleide aardingsoefening en meditatie met als onderwerp ‘genieten’. Met ruim honderd aanwezigen kon je een speld horen vallen en er ontstond een heel bijzondere sfeer die de hele dag voelbaar bleef. Hierna ging de ene helft van de deelnemers naar de gekozen workshop en mocht de andere helft in het atelier aan de slag. Na de middagpauze werd dit omgedraaid zodat iedereen een dagdeel besloten workshop had en een dagdeel atelier.

De Pauwehof heeft naast de grote zaal, die tot atelier bestempeld was, nog drie lokalen waar zowel in de ochtend als in de middag besloten workshops werden gegeven. Deze werden gegeven door Ineke Reinalda (Heilige Geometrie), Greetje Molenaar (Mandalajuweel met goudpoeder), Maria Vennekens (Zendala), Gambheera van der Post (Keltisch Levenswiel), Yolanda Coevert (Pauwenmandala) en Henny Cornelis (Knipselsjabloon). Voor de workshops moest men van tevoren voorkeuren aangeven en tot ons genoegen hebben we iedereen de workshop van haar/zijn eerste keuze kunnen geven.

In het Atelier werden workshops gegeven door Jolanda Kamps (Sjablonen mandala), Nympha Schouten (Kleurendruk met spiegels) en Margriet van Tilborg (Mixed Media Mandala). Bij Marga, en in de middag ook bij Maria Vennekens en Henny, kon de hele dag aangeschoven worden voor het maken van Artist Trading Coins (ATC’s), Zendala en het uitproberen van allerlei materialen. Bij de demonstratrices van Faber-Castell (Nicky Saliha) en Caran d’Ache (Wilma Hagen) werden de gehele dag kleurworkshops gegeven. In het koffiehoekje werden de pauwentasjes met textielstiften ingekleurd.

De hele dag waren er twee lokale winkeliers met een stand met tekenmaterialen. De één vertegenwoordigde Caran d’Ache en Talens/Sakura, zoals de glaze pennen waarmee ook in het atelier gewerkt werd. De ander had naast het assortiment potloden van Faber-Castell ook allerlei tekenmaterialen en vierkant zwart papier. Maria de Lijster & Oscar Breetveld verzorgden een boekentafel met mandalaboeken van Akasha, muziek van Oreade en mandalamaterialen van Lisa Borstlap (Kolam) en Danny Becher.

Tijdens de lunchpauze was er gelegenheid even naar buiten te gaan, maar daar was het warmer dan binnen … In een van de zalen werd de film van de klankschaalmandala’s van Danny Becher vertoond. In een ander kon je een praatje maken met Ineke Reinalda en Greetje Molenaar. Maar los daarvan waren er ook in het atelier al leuke gesprekjes met verschillende docenten aangeknoopt. Voor de docenten en medewerkers was vrijwilligster Els Stuurman aanwezig die stoel- & nekmassages gaf, wat zeer gewaardeerd werd!

Kortom er was deze dag héél véél te beleven.

Aan het eind van de middag kwamen we weer allemaal bij elkaar in de grote zaal met een drankje en een hapje. Oscar Breetveld leidde de verloting waarbij er voor iedereen iets uit te kiezen viel. Ik denk dat we allemaal heel blij waren dat hij dat per vijf à tien nummers tegelijk deed zodat het vlot verliep. In de tussentijd gingen de schalen met kaaskoekjes, nootjes en blokjes kaas rond.

Mede dankzij de bijdrage van alle docenten, de vrijwilligers van de Mandalakring Heemstede, de vereniging,en de sponsors is het een zeer geslaagde dag geworden. De sfeer was geweldig, mensen waren enthousiast en iedereen was duidelijk aan het genieten.

Genieten van het hier zijn, van de mooie workshops en al die mooie materialen waarmee gewerkt werd. Genieten van het ontmoeten van gelijkgestemde zielen, van elkaars werkstukken. Genieten van de prachtige wandkleden en borduurwerken die aan de muur hingen en van de tekenmappen die er lagen. Genieten ook van het frisse water, de blokjes kaas en zoutjes aan het eind van de dag en het heerlijke fruit dat de hele dag voor het grijpen stond. Vooral de plakken watermeloen werden met de toch wel opgelopen temperatuur enthousiast ontvangen.

Geïnspireerd, moe, warm maar zéér voldaan is iedereen na afloop van deze mooie Mandala Regiodag in Heemstede huiswaarts gegaan om daar na te genieten van deze dag samen met die fantastische goodiebag.

We zijn trouwens erg benieuwd naar de werkstukken die thuis (af)gemaakt zijn. We zouden het leuk vinden als je ons het resultaat wilt mailen naar mandalakring.heemstede@gmail.com.

Henny Cornelis en Marga Webbe”

 

 

Back To Top